Je kunnen inleven in anderen, is een hele mooie eigenschap. Maar als deze energie onbewust bij je naar binnen dringt, kan het de connectie met je innerlijke zelf verstoren. Misschien herken je wel dat als je collega gestrest is, of als je partner chagrijnig is, dat deze emoties ook jouw gemoedstoestand beïnvloeden. Met deze drie visualisatie oefeningen leer je om de negatieve energie van anderen buiten je te houden.

Wat is visualiseren?

Visualiseren is het vertalen van een gedachte naar een realistisch beeld. Je bent heel bewust over iets aan het fantaseren, dat het bijna echt lijkt. Ons brein weet namelijk niet of iets echt is of dat wij het visualiseren. Ons lijf en onze energie nemen het aan als waar en realiteit. En het fijne hiervan is, iedereen kan het!

Ademhalen

De eerste visualisatie oefening is er eentje die iedereen kan. Zoek een plekje op waar je even helemaal alleen bent. Sluit je ogen en adem een aantal keer diep in en uit. Bij het inademen denk je aan dingen waar jij positieve associaties bij hebt, bijvoorbeeld kleurrijke bloemen of het warme gevoel van de zon. Bedenk hoe deze fijne energie jouw lichaam binnenkomt tijdens het inademen. Bij het uitademen doe je precies het tegenovergestelde. Visualiseer hoe de negatieve energie van de ander jouw lichaam verlaat terwijl je uitademt. Herhaal dit zo vaak als nodig is, zodat je lichaam is gevuld met fijne energie en alle negatieve energie uit je lichaam is verdwenen.

Het gouden ei

Deze visualisatie oefening noemen we het gouden ei. Sluit je ogen en adem een aantal keer diep in en uit. Vervolgens visualiseer je hoe jij in een heel mooi, stralend gouden ei zit. Het ei voelt heel prettig aan en je bent hier helemaal op je gemak. Bedenk hoe de buitenkant van dit ei een schild om zich heen heeft. Dit schild zorgt ervoor dat jouw fijne energie wel naar buiten kan stralen, maar het houdt de negatieve energie van anderen buiten je.

Het koortje

Ook bij deze oefening beginnen we met een aantal keer diep in- en uitademen. Door hiermee te starten, kom je direct weer wat meer met jezelf in contact. Sluit je ogen en visualiseer je hoe je met een koortje verbonden bent aan de ander. Het koortje zorgt ervoor dat jullie elkaars energie overnemen. Beeld je in hoe je dit koortje doorknipt, waardoor de energie van de ander niet meer bij jou binnen kan komen. Strijk liefdevol over je hart en geef alle energie van de ander, uit liefde, weer terug aan de ander.

Wil jij hier meer hulp bij? Neem dan contact met ons op.

X
X