Alle informatie slaat zich op in je lijf. Alle emoties, alles wat we niet willen voelen, alles wat pijn doet en alles waar we nog niet bewust van zijn. Ons lijf is een magisch systeem waarin alle informatie zit opgeslagen. En weet je wat het mooie is? Je kan met je lijf spreken.

In deze meditatie kom je in contact met het centrum van je lijf, je hart en geeft je hart jouw informatie over wat je verlangt, wat je ten diepste wilt of nodig hebt. Je kan deze meditatie op ieder moment van de dag doen. Het is belangrijk dat je een rustige plek hebt waar je even niet gestoord kan worden. Je kan deze meditatie zittend of liggend doen. Om goed contact te maken met je hart is het wel van belang dat jij je ogen sluit tijdens deze meditatie.

  • Creëer een fijne plek waar je minimaal 10 minuten even ongestoord kunt zijn. Mogelijk vind je het fijn wierrook aan te steken of een diffuser aan te zetten met een lekkere geur of wil je graag een rustig muziekje aan zetten (zonder woorden). Maak de plek zo zodat hij fijn voelt voor jou.
  • Ga lekker zitten of liggen en haal eerst een paar keer diep adem: in via je neus en uit via je mond en als je uitademt, doe je je mond echt open. Laat alle spanning los en kom even aan op deze plek.
  • Scan je hele lijf en maak contact met alle delen van je lichaam. Als je ergens spanning of pijn voelt, kan je hier even extra naartoe ademen om de spanning los te laten.
  • Leg nu een hand op je hart en zeg tegen je hart: “hallo hart, hier ben ik. Ik ben gekomen om naar je te luisteren. En als ik te weinig naar je geluisterd heb dan spijt mij dat. Ik ben hier nu met mijn volle aandacht bij jou”. Voel wat dit met je lijf en je hart doet.
  • Stel vervolgens de volgende vraag aan je hart: “lief hart, wat jij mij wil zeggen is..” en vertrouw erop dat het eerste wat in je opkomt het antwoord is. Juist in die eerste seconde spreekt je onderbewuste en komt erna je hoofd erbij met een mening of advies. Durf de eerste ingeving te volgen en eventueel op door te vragen.
  • Als je jouw antwoorden hebt gekregen bedank dan je hart en wiebel rustig met je tenen en vingers en kom terug in het hier en nu.

Je kunt deze oefening ook doen met delen van je lijf waar je veel pijn of spanning ervaart. Je lijf wil je iets vertellen met deze signalen en het is aan ons om ernaar te luisteren.

Heb je moeite om deze meditatie zelfstandig te doen of wil je graag samen deze meditatie volgen? Mail ons dan voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

X
X