De zomer is hét seizoen van het meest krachtige element: vuur. Vuur zorgt voor warmte, energie en heeft een sterk transformerende werking. En als het vuur goed brandt en in balans is, brengt het allemaal positieve kenmerken met zich mee. Je voelt je fit, energiek, hebt zin om dingen te ondernemen en staat positief in het leven. Maar als jouw innerlijk vuur niet goed brandt, of zelfs uitstaat, dan zul je ook hier de negatieve effecten van ervaren. Moe, futloos, weinig energie, slecht slapen en een opgejaagd gevoel zijn hier enkele kenmerken van. In deze blog geven wij je een aantal tips hoe jij jouw innerlijke vuur weer laat branden deze zomer!

  1. Stap uit je comfort zone

Het vuur element staat in het teken van actie. Het vuur gaat dus aan, als jij dingen onderneemt. Het liefst buiten je comfort zone. Vraag jezelf eens af: wat zou ik altijd graag nog eens willen doen? De vakantie is het ideale moment om dit uit te voeren. Trek de stoute schoenen aan en durf de stap te nemen!

  1. Ademhalingsoefening om in balans te komen

Het element vuur kan niet branden als de andere elementen uit balans zijn. Een ademhalingsoefening kan je helpen om even een stapje terug te nemen, zodat alles weer in balans komt. Sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Leg een hand op je buik en een hand op je been. Adem vervolgens diep in door je neus, houdt dit kort even vast en adem diep uit door je mond. Voel met de hand die op je buik ligt dat je longen helemaal leeglopen, zodat de lagergelegen chakra’s ook los kunnen komen.

  1. Spreek dankbaarheid uit

Door dankbaar in het leven te staan, geniet je meer van de kleine dingen en sta je positiever in het leven. Dankbaarheid helpt tegen piekeren en angst en heeft dus invloed op onze gezondheid. Er is iedere dag wel iets om dankbaar voor te zijn. Spreek dit niet alleen uit naar jezelf, maar toon het ook aan anderen. Zo doe je jezelf én een ander een plezier.

  1. Start je dag met intenties

De letterlijke betekenis van een intentie is een bedoeling of een voornemen. Leven met intenties is dus eigenlijk een bewuste manier van leven. In plaats van op de automatische piloot, leef je juist vanuit aandacht en focus. Het geeft je wat extra motivatie om hetgeen te doen wat jij je hebt voorgenomen, in plaats van dat je geleefd wordt. Door iedere dag een (positieve) intentie te zetten, zul je merken dat je aan het einde van de dag veel meer een voldaan gevoel hebt.

X
X