Herken je dat? Je wilt stralen, je wilt heerlijk in flow door het leven en je goed voelen. Het liefst vol energie door de dag heen bewegen en merken dat het universum met je meewandelt maar het lukt niet en de energie is op.

Je kent die dagen vast wel: alles loopt heerlijk, je denkt aan iemand en prompt appt hij/zij, de stoplichten zitten mee en het ene leuke idee na het andere komt in je op. Je voelt je de koning(in) te rijk en je bent on top of your game.

En dan word je de volgende dag wakker en merk je meteen dat je flow weg is. Waar is die magie gebleven die er gisteren nog was? Je trekt en zwoegt om maar weer in die flow te komen. Het was gisteren zo fijn en dat wil je nu ook!

We willen iedere dag dit gevoel vasthouden en ons goed voelen. Helemaal als je het ervaren hebt, dan wil je dat het blijft.

Zo herkenbaar! Zo zat ik zelf van de week heerlijk in de flow. Alles lukte en liep hoe ik het wilde. Ik was vol in vertrouwen en kon al het moeten loslaten. En toch was daar de volgende dag weer de controle, onzekerheid en vermoeidheid.

Waar ik vroeger gefrustreerd en verdrietig kon zijn als ik uit mijn flow raakte en ik nog harder aan mijzelf begon te trekken, kan ik nu herkennen dat het “zo’n dag” is. Een dag om stil te staan, om niet te trekken maar mij over te geven en een dag om opnieuw te beginnen.

Doordat we nog harder gaan trekken en ons verzetten tegen wat er is, raken we nog meer en meer uit flow. We raken gefrustreerd en daarmee stopt de positieve energie juist.

En wat mij is opgevallen, is dat wij uit flow raken door het verschil tegen wat is en wat wij willen. We hebben een plaatje in ons hoofd van hoe wij het willen of hoe het hoort. En als dit niet strookt met de werkelijkheid dan zakt alle moed ons in de schoenen en gaan we hard werken.

Het is steeds weer dat plaatje dat ons remt. Het plaatje dat ons frustreert en het plaatje dat ons uit de flow haalt.

Het is niet de werkelijkheid die ons niet doet stralen maar het plaatje. Want als jij je overgeeft aan wat er is, kun je gewoon in een rustiger tempo door de dag heen of ga je die dag andere dingen doen dan alles wat op je lijst stond, maar wat goed is voor jou.

Maar omdat het niet voldoet aan je plaatje loopt het niet.

Nu ik dit weet ervaar ik het uit flow zijn zo anders. Als ik merk dat ik zo’n dag heb, dan sta ik stil: wat in mij wil aan welk plaatje voldoen? Wil ik vandaag de super zen versie zijn? Wil ik de creatiemachine zijn? Wil ik de liefste partner zijn? Aan welk plaatje moet ik van mijzelf aan voldoen?

En als ik weet welk plaatje ik op dat moment in mijn hoofd heb: lach ik erom en laat ik het los. Ik ben een blanco vel dat iedere dag weer opnieuw gevuld mag worden.

Dus vandaag ben ik de versie bij wie niets uit handen komt, wie tijd voor zichzelf nodig heeft, wie vandaag even minder attent is en wie vanavond vroeg naar bed gaat. Een heerlijk nieuw plaatje toch?

Dus laat je plaatje los en ga stralen! Gewoon vanuit wie jij op dit moment echt bent.

Wil jij hulp bij het leren loslaten van je plaatjes? Neem dan contact mij op en we maken vrijblijvend kennis.

X
X