Wist je dat wij in de huidige tijd 120.000 prikkels per dag binnenkrijgen, waar we in de middeleeuwen slechts 25.000 per dag binnen kregen? Onze hersenen kunnen het niet bijhouden en we ervaren constant drukte. We rennen door de dagen heen, willen alle ballen in de lucht houden en overal bij zijn.

De fear of missing out is niet voor niets bedacht als term. We moeten alles kunnen en alles meemaken. Social media laten ons zien hoe mooi het bij de anderen allemaal is en waar wij aan zouden moeten voldoen. En ook ik merk dat ik regelmatig verbaasde blikken krijg als ik aangeef ook thema’s te hebben waar ik mee deal.

Het lijkt alsof we met een andere bril naar de omgeving kijken dan naar onszelf. Wat ervoor zorgt dat we nog harder aan onszelf trekken en nog hogere eisen gaan stellen. De ander kan het immers toch ook?

Maar als je alleen al kijkt naar het aantal prikkels die ons brein te voorduren krijgt dan voel je misschien al wel dat het veel te veel is.

De drukte,
Het moeten,
Het rennen,
De stress,
De prikkels.

We rennen van vakantie naar vakantie en ‘moeten’ in de vakantie bijtanken en afschalen van alles. Maar hoe zou het zijn als je niet rennend door het leven gaat, maar vanuit ontspanning en minder moeten je leven leeft? Als je gaat van overleven naar voluit leven?

De rode draad in de weekenden Landen zijn de waarom vraag. Waarom doe je wat je doet? Waarom denk je wat je denkt? Waarom wil je wat je wilt? Waarom ben je wie je bent?

Waarom?

Aan welk beeld wil jij voldoen? Of welke lat wil jij hooghouden? Als je kan loslaten wat je moet en gaat doen wat je wilt, dan ga je leven i.p.v. overleven. Dan geniet je van je dagen, dan kies je bewust voor wat je nodig hebt en dan kan je ontspannen je dingen doen. Haal de druk eraf, van jezelf, van alles wat je moet en je leven. Laat drukte als imago los en durf de ontspannen versie van jezelf te zijn. Die al ontspannen begint aan de vakantie 🙂

Stel jezelf deze vakantie eens de vraag: welke prikkels wil ik loslaten en welke prikkels verrijken mijn leven?

X
X