Eerder schreven we in onze nieuwsbrief al over je waarden en hoe jij vanuit je waarden kunt leven. In ons dagelijks leven kunnen onze waardes flink onder druk staan. We willen het wel anders doen en leven vanuit wie wij echt zijn en wat belangrijk voor ons is, maar het werk moet ook gebeuren, de boodschappen moeten worden gedaan en de mails beantwoorden zichzelf niet.

In de vakantie is het daarom dé periode om te starten met vanuit je waarden te leven. Een heel mooi moment om niet alleen stil te staan bij wat voor jou van waarde is, maar ook om er echt naar te leven.

Heb je de blog over waardes gemist? Lees het dan hier.

Zo kan voor jou de waarde vrijheid heel belangrijk zijn en merk je dat de dagen steeds gevuld zijn met afspraken, meeting, mails en andere to do’s. Vrijheid komt dan erg onder druk te staan. Waar is de ruimte om in het moment te leven of spontaan iets te doen of te beslissen?

In je vakantie is deze ruimte er wel!

Jouw systeem is echter zo gewend om altijd via structuur en regelmaat te leven dat je haast vergeet hoe dit moet en je ook in je vakantie degene bent die de planning maakt voor de dag. Je staat bij wijze van spreken al op met de vraag: zo, wat zullen we vandaag gaan doen? En voor je het weet heb je een tijdschema voor het stadje dat je wilt bezoeken, de lunch al geregeld en weet je van wanneer tot wanneer je aan het zwembad ligt.

Gewenning neemt het over en je waarden krijgt hiermee nog niet de ruimte. We zijn immers gewoontedieren en mogen bewust dingen anders doen als wij dit anders willen.

Laat het schema dus los en leef je vrijheid in de vakantie. Kijk waar je zin in hebt en doe dit spontaan.

Kijk eens kritisch naar jouw waarden en hoe jij deze de ruimte geeft in de vakantie. Hoe kan jij juist in deze periode waarin je minder moet en meer ruimte hebt, oefenen met jouw waarden? Zo kan je in het kader van vrijheid i.p.v. een vakantie boeken, de auto pakken en spontaan ergens heen rijden of last minute boeken.

Je kan de waarde verbinding leven door bewust momenten samen te hebben met je kinderen of partner en je mobiel en alle afleidingen wegdoen op vakantie. De waarde vrienden kan extra ruimte krijgen door wel die avond nog een drankje te doen met een vriend(in) en spontaan in te gaan op dit voorstel. De waarde eerlijkheid kan je meer laten gelden in de vakantie door eerlijk te delen wat je voelt en de ruimte te nemen wat jij voelt en dit te delen omdat er meer rust is.

De vakantie is dus dé tijd om uit de waan van de dag te stappen en je waarden te gaan leven. Nogmaals; wij zijn gewoontedieren. Dus als jij in de vakantie een nieuwe gewoonte maakt, dan wordt dit je nieuwe waarheid en leef je hier gemakkelijker naar.

Veel plezier!

X
X