De scholen zijn weer begonnen, de herfst staat voor de deur en het ‘normale’ leven begint weer. Als het goed is heb je tijdens je vakantie heerlijk kunnen ontspannen en heb je jouw batterij weer helemaal kunnen opladen. Om te voorkomen dat je na je vakantie direct weer toe bent aan weer een vakantie, geven wij je een aantal tips hoe je ontspannen terugkeert naar het ‘werk leven’.

Allereerst is het handig om te weten hoe het komt dat we na de vakantie vaak in een dipje terecht komen. Tijdens onze vakantie worden er continue stofjes aangemaakt waar wij ons blij en gelukkig door voelen. Deze stofjes worden aangemaakt door bijvoorbeeld alcohol, lekker eten, samenzijn met vrienden en ontspanning. Maar helaas zijn er ook dingen die de aanmaak van deze gelukshormonen verminderen, zoals stress. En dat komt vaak weer om de hoek kijken zodra onze vakantie voorbij is.

  1. Maak iedere dag even tijd voor ontspanning

Om je stressniveau laag te houden, is het goed om iedere dag een momentje van ontspanning in te plannen. Begin en eindig je dag bijvoorbeeld met een ontspannen meditatie. Leg ook een uur voordat je gaat slapen je telefoon weg. Zo voorkom je dat je vlak voor het slapen gaan nog even snel je mail checkt en dat je met een vol hoofd naar bed gaat.

  1. Koester je vakantieherinneringen

Waarschijnlijk heb je tijdens de vakantie veel foto’s en video’s gemaakt van alle leuke dingen en mooie plekken die je hebt bezocht. Maak hiervan een mooi fotoboek zodat je deze mooie herinneringen nog eens terug kan zien en je weer even helemaal terug kan gaan naar die mooie momenten.

  1. Loop niet direct te hard van stapel

Om te voorkomen dat je na je vakantie weer wordt opgeslokt door je werk, is het verstandig om niet direct te hard van stapel te lopen. Bouw daarom je werkzaamheden rustig weer op. Een wandeling in je lunchpauze kan ook zeker helpen om je hoofd tijdens je werkdag te legen en om stress te verminderen.

  1. Tijd voor verandering

Merk je dat je langere tijd moeite hebt met plezier halen uit je werk? Ga dan eens na of je nog steeds hetgeen doet waar je gelukkig van wordt. Evalueer of je nog wel genoeg uitdaging hebt in je werk, of het tijd is voor een ander bedrijf of een hele andere functie. Schrijf deze gedachtes op en ga na waar jij gelukkig van wordt. Misschien is dit juist wel het moment voor verandering.

X
X