Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Het Domein van Cháteau Frandeux

Het Domein van Cháteau Frandeux is rustig gelegen, aan de RAND VAN DE BELGISCHE ARDENNEN, in de streek ‘Les Famennes’ en behoort tot de provincie Namen in Wallonië. Het gebied wordt ook wel HET LAND VAN DE VALLEIEN genoemd. Een land van kastelen met een rijk en gevarieerd erfgoed. Het buurtschap Frandeux wordt gevormd door een 40 tal huizen en is gelegen op zo’n 6 km afstand van Rochefort.

Het Domein is gelegen in EEN VERSTILD NATUURGEBIED. Op het Domein zijn twee waterpartijen aanwezig: een klein meer, idyllisch gelegen in het bos en door middel van een kleine waterval verbonden met het grote meer waar het Cháteau aan gelegen is. In het meer kan uitstekend gezwommen worden. Grenzend aan het meer bevindt zich 25 hectare eigen bos met een mooi beekdal waarin ONGESTOORD GEWANDELD EN GENOTEN KAN WORDEN van wat de seizoenen te bieden hebben. In het gebied leeft veel wild, waaronder everzwijnen, herten, vossen, marters en hermelijnen. Er staan prachtige oude beuken- en eikenbomen en er zijn twee grote weilanden in het bos. VIA EEN SMEEDIJZEREN TOEGANGSPOORT LEIDT EEN MOOIE, RONDLOPENDE OPRIJLAAN NAAR HET CHATEAU. Dit in Anglo-Normandische stijl gebouwde landhuis kenmerkt zich door veel uitbouwtjes en een typerende leistenen dakbedekking. aangrenzend bevindt zich een vierkantshoeve, waarvan twee flanken gerenoveerd zijn: de Écurie (de voormalige paardenstal) en de Boulangerie (de voormalige molen en bakkerswoning).
Veel retraites vinden plaats op Chateau Frandeux.

Praktische informatie – Chateau Frandeux

AANKOMSTTIJD
Vanaf 16.30 uur ben je welkom. Zo kun je nog even fijn aankomen en je bagage uitpakken. De retraite start om 17.45 uur.

INCLUSIEF
Het gehele weekend wordt er goed voor je gezorgd. Je krijgt heerlijke en gezonde maaltijden: 2 avondmaaltijden (vrijdag en zaterdag), 2 keer lunch (zaterdag en zondag) en 2 keer ontbijt (zaterdag en zondag). Koffie, thee en water is het hele weekend vrij te gebruiken. Ook ontvang je lesmateriaal. Op de locatie zijn beddengoed en handdoeken aanwezig. In de zaal zijn meditatiekussens en matjes aanwezig. Wij houden graag rekening met jouw dieetwensen. Geef ons uiterlijk een week voor de retraite door wat je wensen zijn.

MEENEMEN
Trek makkelijke kleding aan (of neem mee) zoals een joggingbroek, linnenbroek, trainingsbroek, je zondagsoutfit en een T-shirt/short en/of vest. Een spijkerbroek is niet handig omdat we veel gaan bewegen. Neem ook spullen mee zodat je van alle gemakken bent voorzien als dikke pyama, extra trui, extra paar sokken voor mocht het fris/ koud zijn, korte broek, t-shirts voor als het warm is. Praktische zaken als toiletartikelen, oplader voor mobiel. Je syllabus van de dagworkshop als je die al hebt gevolgd. En neem een flesje water mee of een waterfles. Je kunt het lesmateriaal gebruiken om aantekeningen te maken of neem zelf een (notitie)boekje mee. Eventueel kan je een extra deken, grote handdoek of kussen meenemen. Neem verder mee waar je het weekend zin in hebt, je hardloopspullen, wandelschoenen, boeken die je graag leest, muziekinstrumenten, spelletjes en muziek.

BEREIKBAARHEID
Het chateau is alleen per auto bereikbaar. Vaak is het wel mogelijk om met iemand mee te rijden of vanaf een punt te carpoolen. We sturen de groep dan een mail met je vraag om met iemand samen te reizen. Er is eigenlijk altijd wel iemand die dit ook erg gezellig vindt. Samen kunnen jullie het dan even afstemmen. Houd rekening met drukte rondom Antwerpen en vertrek op tijd om grote
vertragingen te voorkomen. Zo kom je in alle rust aan op het Chateaux.

Heb je een vraag over de locatie?

Wat anderen zeggen over landen in je lijf

Meld je aan voor de wekelijkse Landen in je Lijf nieuwsbrief en ontvang mooie inzichten, handige tips en updates over events.