Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

In deze periode is het van belang dingen te doen waarbij je je goed gaat voelen. Goed voor jezelf zorgen door ontspannende dingen te doen. Een van de manieren om je te ontspannen, is boeken lezen. Lezen is is vaak rustgevend en daarmee kan je jezelf ontwikkelen. Hierbonder geef ik je een aantal boekentips. Deze boeken zijn ideaal om als sinterklaas of kerstcadeau te vragen en de komende tijd te lezen. Geniet ervan en laat me weten wat je er van vindt!

‘Nooit meer te druk van Tony Crabbe
Dit is een heel fijn boek dat past bij het dealen met deze periode. Tony Crabbe biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet. Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar ‘Nooit meer te druk’ is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

‘De alchemist van Paolo Coelho
Een echte klassieker die je gelezen moet hebben. Santiago koestert van jongs af maar één wens: reizen, alle uithoeken van de wereld zien en dan eindelijk te weten komen hoe zij in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Vanuit Spanje trekt hij via Marokko naar Egypte, waar hij de alchemist ontmoet. Deze leert hem vooral meer over zichzelf kennen. Als een karavaan dolen wij schijnbaar verloren door de eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt.

‘Laat je raken’ van Karin Steffens
Je emoties echt voelen en binnenlaten komen blijft een uitdaging. Vaak willen we emoties omzeilen en een quick ficks om om ons goed te voelen. We denken dat we dit bereiken door emoties niet te voelen of uit de weg te gaan. Maar wist je dat als je emoties echt durft te voelen dit al 80% van de oplossing is? Het geeft je ruimte en de opluchting die je erna voelt, is bevrijdend. Karin Steffens maakt het met fijne inzichten en mooie oefeningen haalbaar voor iedereen om te voelen.

‘De weg’ van Michael Puett & Christine Gross-loh
De weg daagt je uit om oude overtuigingen los te laten en laat je zien dat je iedere dag opnieuw een keuze hebt om het anders te doen. Juist nu worden we teruggeworpen in oude patronen en overtuigingen waarvan we dachten dat we die al echt achter ons hadden gelaten. De weg leert je dat elke dag een nieuwe horizon voor je klaarstaat en jij deze kunt invullen, zoals jij het wilt. Het moment is niet dan, het is nu. Door middel van kleine en haalbare veranderingen, bereik je grote gevolgen.

Verlangen naar verbinding’ van Brené Brown
Er echt bij horen gaat niet over je aanpassen maar juist over zijn wie je werkelijk bent. We verlangen in deze periode nog meer naar verbinding, maar als er ook iets duidelijk is geworden dan is het wel dat we echte verbinding willen. Verbinding waarin we onszelf mogen zijn en we ons niet anders voor hoeven te doen.  Echter verbinding met de ander begint met echte verbinding met jezelf. Brené Brown combineert wetenschap, humor en praktijk om je te laten ervaren hoe fijn echt verbinding is, met jezelf en met anderen.