Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

In de zomer voelen we ons vaak energieker en vrolijker door het mooie weer. We ondernemen meer leuke dingen en bewegen meer. Allemaal heel goed voor ons immuunsysteem. In het najaar en de winter zitten we meer stil, sporten minder, drinken meer alcohol om warm te blijven, snoepen we meer, ondernemen we minder leuke dingen, zitten we meer binnen in goed geïsoleerde ruimtes en ventileren minder. Dit heeft een weerslag op ons immuunsysteem. We worden meer ziek en sombere gedachtes liggen op de loer.

Veel mensen zijn moe en al begonnen aan de laatste loodjes van dit jaar. We willen wel vooruit maar ons lijf is moe en wil rust. Het doet veel met ons; de korte dagen, temperatuur die omlaaggaat, donkere avonden en de veranderingen. Sombere gedachtes, meer zwaarte en je minder energiek voelen komt veel voor nu.

Met deze tips boost jij je immuunsysteem, voel jij je snel energiek en weer opgeladen. Fysiek en mentaal. Zodat jij deze periode goed doorkomt.

Sluit je doucheritueel af met 1 minuut koud douchen

Het koude water zet de energie flink aan in je lijf en stimuleert je doorbloeding. Alles begint letterlijk te stromen in je lijf. Je hart gaat flink pompen, je ademhaling gaat sneller en je bloed laat alle vitamines, zuurstof en mineralen door heel je lijf stromen.

Slaap meer

Het is niet voor niets dat dieren in de winter meer slapen. Je lijf heeft deze periode nodig om tot rust te komen en weer op te laden. Slapen is daar dé manier voor. Heb je moeite met slapen? Leg dan een lekker warm dekentje of een kruik op je onderrug. Hier zitten je nieren en deze zijn erg gevoelig voor koud, waardoor we vaak moeilijk slapen. De kou van de dag slaat zich hier op. Door dit gebied te verwarmen, val je gemakkelijker in slaap.

Slik vitamine D

Deze vitamine halen we in de zomer uit de zon maar nu het meer donker is, hebben we snel te kort aan vitamine D. Naast dat dit goed is voor sterke botten en een gezond gebit, is dit de vitamine die zorgt voor een gezond immuunsysteem. Dat kunnen we in deze tijd zeker gebruiken.

Schud een paar keer per dag

In de workshops van Landen doen wij altijd de chi zelfmassage oefening. Jezelf even schudden is hier een onderdeel van. Door deze schud beweging activeer je je lijf en geef je je immuunsysteem een enorme boost. Zet je voeten iets uit elkaar en door met je voeten op de grond te drukken (dus niet vanuit je knieën) ontstaat er een schud beweging. Heerlijk om jezelf wakker te schudden, tussen afspraken door even de energie weer aan te zetten of einde dag rustig alles los te laten. Wil je live zien hoe het moet? Kom dan de chi zelfmassage een keer doen bij Landen.

Doe aan sungazing

Zodra er een zonnetje is ga dan met je gezicht naar de zon staan en richt je op de zon. Je kunt dit doen met gesloten ogen (en dan langer) of heel langzaam opbouwen met je ogen iets open. Start dan met eerst 10 sec en bouw dit langzaam op. Kijk in een milde zon als die opkomt of aan het ondergaan is. Het effect is meteen voelbaar. We voelen ons namelijk vrolijker en energieker als we dit gedaan hebben.

Doe een volle maan ritueel

19 November is het weer volle maan. De herfst is een periode om dingen los te laten en niet alles meer mee te dragen. Je letterlijk ontdoen van wat je niet meer dient. Dit is precies waar een volle maan ritueel zich voor leent: ontdoe je van alles wat je niet meer dient. Steek een kaarsje aan, wierrook, een fijn muziekje en neem even de tijd voor jezelf. Schrijf op een briefje alles op wat je niet meer mee wilt dragen, wat je afrondt en wat klaar is. Je kunt dit briefje ergens in de grond bewaren en aan de volle maan geven of verbranden en de as op de aarde strooien. Je mag het loslaten en hoeft het na dit ritueel niet meer mee te dragen.

 

Wil jij leren schudden bij de chi zelfmassage? Boek hier dan een workshop bij Landen in je Lijf.