Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Zo laad jij je batterij weer op!

Door de alledaagse drukte van tegenwoordig ervaren we een stuk meer prikkels dan dat we vroeger deden. We staan continue aan, willen voor iedereen bereikbaar zijn en worden de hele dag door afgeleid door telefoontjes, mails en notificaties. Erg logisch ook dat ons hoofd hier overvol van raakt.  Een oplossing om al deze prikkels te verwerken en om jezelf even helemaal op te laden ligt voor iedereen binnen handbereik: ga lekker naar buiten!

Dat de natuur een erg positief effect heeft op ons lichaam, dat weten we vast allemaal wel. Maar hoe komt dat eigenlijk?  In de natuur ervaren we rust en stilte, waardoor ons hoofd leeg wordt, onze bloeddruk zakt en ons stressniveau daalt. Want waar geluid en prikkels spanning in ons lichaam veroorzaken, zorgt de stilte juist voor kalmte en ontspanning. Hierdoor is er weer ruimte vrij in ons hoofd om ons te focussen op de dingen die er echt toe doen.

Daarnaast is de kwaliteit van de lucht in de natuur natuurlijk veel beter dan in de stad. Zuivere lucht verbetert de bloeddruk, versterkt ons immuunsysteem en stimuleert de aanmaak van de gelukshormonen in ons lichaam.

We kunnen onszelf dus weer helemaal opladen als we lekker naar buiten gaan en de natuur in trekken. Om echt even helemaal tot jezelf te komen, is het erg fijn om een wandelmeditatie te doen wanneer je in de natuur bent. We geven je 5 stappen om dit te doen.

  1. Begin natuurlijk in de natuur en wees je bewust van de plek waar je bent. Plaats je handen waar jij het prettig vindt en begin met wandelen. Met iedere stap die je zet, breng je je volledige aandacht naar hoe je voeten de grond raken en obeserveer hoe je benen bewegen. Merk je dat je afdwaalt met je gedachtes? Breng je focus dan weer terug bij je voeten en je benen.
  2. Na een tijdje kun je de aandacht van je voeten en benen naar je ogen brengen. Wees je bewust van de dingen die je ziet, de kleuren en al het andere wat je tegenkomt. Probeer ervoor te zorgen dat je gedachtes niet afdwalen en je gaat dagdromen.
  3. Door naar de volgende stap! Leg je focus op wat je voelt en wat je kunt ruiken. Forceer jezelf niet, maar vestig je aandacht gewoon op hetgeen wat voorbijkomt.
  4. Breng als laatst je aandacht weer terug naar de dingen die je fysiek kunt voelen. Richt je op hoe je voeten de grond raken en hoe je lichaam beweegt. Sta je op het punt om je wandelmeditatie af te sluiten? Neem dan nog even een moment om te pauzeren. Ga bij jezelf na wat je zojuist allemaal hebt gezien, gevoeld en geroken en hoe je dit voor de rest van de dag kunt voortzetten.