Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Tja goede voornemens….. Aan het begin van het jaar hebben we het altijd over de goede voornemens. Veel mensen willen dingen anders gaan doen, afvallen, meer bewegen of hun plannen gaan realiseren. Het lijkt erop dat we dit minder zijn gaan doen de laatste jaren. Immers, het aura wat altijd rondom de goede voornemens hangt, is dat ze nooit van de grond komen, ze niet lukken of mensen het niet volhouden. Daarom is Blue Monday zelfs ontstaan, als meest deprimerende dag van het jaar mede door de teleurstelling rond de voornemens. Nou, dat is lekker veelbelovend begin van het jaar:>).

Goede voornemens krijgen nu ook meer vorm in een alcoholvrije maand of detox maand. Dit zijn mooie verlangens, maar hoe zou het zijn als je dat onderdeel van je gedrag kunt maken en altijd ‘gewoon’ kunt doen? Dan is het een gewoonte en geen straf. Ik denk dat het goed is, als we dingen niet meer per se als een goed voornemen doen, maar als onderdeel van jouw energieplan en innerlijk besluit om dingen echt anders te gaan doen. Ik denk dat we dat kunnen doen. Hoe? Hieronder volgen 5 tips.

Wat wil je, maar dan echt?
Veel goede voornemens sneuvelen omdat ze niet ‘houdbaar’ zijn. We willen het wel maar we voelen het niet echt en besluiten dan met ons hoofd dat het moet of omdat anderen dat tegen ons zeggen. Vaak lukt het dan niet en voel je de noodzaak niet. Neem de tijd om je plan te maken. Hoe kan je dat doen? Zorg dat je de komende week oefeningen doet, een ademhalingsoefening of meditatie of een fysieke oefening. In de stilte, rust en ruimte die deze oefeningen je geven, zal je de antwoorden vinden. Neem tijdens de oefening de vraag mee. Die jezelf aan het begin van je set van oefeningen de vraag: wat wil ik nou echt? En laat die ‘sudderen’ tijdens jouw oefeningen. Vaak komt er dan een antwoord of voel je wat je anders wilt doen van binnenuit.

Doe het niet alleen
Zorg dat wat je wilt veranderen, wat je wilt doen, dit samen met iemand gaat doen of iemand er van weet. Zo heb je een stok achter de deur en kan je elkaar motiveren om de nieuwe dingen te doen. Uiteraard zijn bepaalde dingen anders, maar je kan prima samen online afspreken en via videobellen tegelijk sporten in je eigen woonkamer. Als je vrienden meer wilt zien, spreek dan met een vriend of collega binnen de mogelijkheden live af of maak een afspraak om samen om elke week te gaan wandelen. Vraag om hulp of zoek een coach als je dingen in je gedrag wilt veranderen.

Stap uit je comfort zone
Doen! Wil je stappen zetten en het anders doen, dan is het goed om in ‘beweging’ te komen. Het klinkt vaak makkelijk en het is een kwestie van doen. Je weet wel wat je nodig hebt en hebt dat al lang bedacht of gevoeld. De laatste stap is het doen. En vaak zit daar weerstand op, het ie te koud, te nat, te laat… Het is letterlijk je computer afsluiten en je sportkleding aantrekken, overdag in outlook een uur niets plannen om te kunnen wandelen met een vriend, de succesplanner kopen die je al zo lang wilt hebben en elke dag een half uur de tijd nemen om plannen te maken.

Zorg voor een realistisch doel
Veel mensen hebben de lat hoog of moeten veel van zichzelf. Vaak willen we van de ‘kelder naar de zolder’, kortom in een keer heel veel. We moeten elke dag Landen oefeningen doen, 3 x in de week sporten, in één keer radicaal ons eetpatroon omgooien etc. Je mag je doelstelling ook rustig aan opbouwen en als je dan 1 x in de week gaat wandelen terwijl je het de laatste 3 maanden vrijwel niet hebt gedaan of kunnen doen, is dat al een super stap. Wees trots op al die kleine stapjes want het is al meer dan wat je deed.

Creëer de juiste omgeving voor jezelf
Vaak hebben we het over dingen die al lang op onze lijstjes staan. Vaak weten we wat we nodig hebben. Je wilt een beter bureau, een nieuwe stoel, je werk kamer wat gezelliger maken zodat je lekker thuis kunt werken. Je wilt al lang een succesplanner of boek kopen dat je wilt lezen. Zorg direct aan het begin van het jaar dat je dit regelt. Het zal je een succes gevoel geven en direct meer energie!