Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Veel mensen werken momenteel thuis of zijn weinig of niet op kantoor. Waar we in de zomer weer dichter tot elkaar kwamen, meer vrijheden kregen en het bijna weer ‘normaal’ werd, is de huidige situatie nu weer veranderd. En met de nieuwe maatregelen zijn we weer een stap terug voor ons gevoel. Het hakte er misschien nog wel meer in, omdat het juist zo fijn was dat het weer ‘normaler’ werd. Veel bedrijven zijn letterlijk dicht of mensen werken in kleine groepen op kantoor.

In deze tweede periode vinden mensen dit extra zwaar en is het soms ‘niet meer te doen’ en duurt deze periode erg lang. In de eerste periode was het vaak al te veel voor mensen en nu begint het echt te ‘kraken’. Bij veel mensen komen de muren op hen af. Herken je dit? Hieronder staan 6 tips om je beter voelen als je thuis of anders werkt.

Beweeg
We hebben de neiging maar door te werken en bewegen te weinig. Maak beweging onderdeel van je dagelijkse en wekelijkse planning. Naar buiten gaan, geeft nieuwe energie en zorgt ervoor dat je je hoofd leeg kunt maken. Zet je alarm of blok periodes in je agenda om even achter je laptop weg te gaan. Doe een afspraak of vergadering wandelend, plan een blok om te fietsen, sporten of wandelen gedurende de dag.

Zorg voor een plek waar je echt je werkplek van kan maken
Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Creëer dus echt een plek waar jij fijn kunt werken. Richt een ruimte in je huis in als een echte werkplek. Zorg dat je een fijne werkplek creëert. Schaf een nieuw bureau aan om goed te kunnen werken, stel je bureaustoel goed in en maak je werkplek een fijne werkplek door bijvoorbeeld een plant te kopen en een schilderij op te hangen.

Creëer de juiste omgeving voor jezelf
Veel mensen hebben behoefte aan om goed, rustig en ongestoord te kunnen werken. Stem dit af met je partner en kinderen. Maak het met je gezin bespreekbaar hoe iedereen goed kan leren en werken. Koop een planbord om in de keuken te zetten zodat iedereen rustig is als je een belangrijke afspraak of meeting hebt. Gebruik een koptelefoon en de juiste oortjes als er ruis om je heen is.

Plan je sociale contacten
Veel mensen missen de collega’s. Veel mensen die net zijn gestart bij bedrijven, hebben zelfs nog geen collega’s ontmoet. Daarnaast liep je voorheen even naar een collega om wat te vragen, kwam je iemand op de gang tegen of liep je misschien in de pauze een rondje samen. Nu we alleen thuis werken doen we dit niet meer. Zorg dat je je goede collega’s ook af en toe even spreekt om bij te kletsen of samen een chit chat bak koffie doet.

Doe wat je nodig hebt
Stel jezelf de vraag hoe je lekker zou kunnen werken. Veel mensen hebben dan allerlei dingen op hun lijstje staan. Als ik dit aan mensen, vraag, willen ze tussendoor fietsen, naar buiten of even een boodschap doen. Vaak doen ze dit niet, omdat ze zich schuldig voelen en zichzel dat niet gunnen. En dat terwijl de meeste mensen onder druk staan en het momenteel teveel is, en juist deze kleine pauzes het verschil kunnen maken. Zorg dat je deze stap zet en koop verfspullen, een puzzel of een fiets waardoor je een betere privé- werk balans krijgt.

Werk ik blokken en heb vaste patronen, ritme geeft rust
Zorg voor duidelijk blokken waarin je werkt en waarin je rust neemt. Door dit als een routine