In het voorjaar is alles volop in ontwikkeling. Elke dag is er wel iets nieuws te zien in de natuur. Ook wij mensen ontwikkelen ons elke dag, al is dat niet altijd meteen zichtbaar of voelbaar. Er zijn vele gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Hoe ontwikkel jij jezelf?

Om hier inzicht in te krijgen is het goed om te kijken naar de vier dimensies: mentaal, emotioneel, fysiek en spirit. Ben je bijvoorbeeld bezig met je fysieke ontwikkeling, door een plan te maken om meer te sporten? Of met je mentale ontwikkeling door je kritische ik en gedachtes te onderzoeken? Of na te denken hoe je dingen anders wilt doen? Als je je bewust bent van je persoonlijke ontwikkeling, zul je bij jezelf ook elke dag iets nieuws ontdekken. In deze nieuwsbrief ga ik dieper in op hoe je je kunt ontwikkelen op deze vier gebieden.

Je moet jezelf elke dag opnieuw uitvinden en kijken wat je wilt. Ik denk dat je elke week goed moet kijken of de aankomende week naar je zin is en je werk – privé verdeling in balans is. Zelf heb ik de afgelopen weken veel mooie dingen gedaan. Zo heb ik teambuilding trainingen gegeven, een super fijne dagworkshop Landen in je Lijf in Rotterdam gehad en ben ik dagvoorzitter geweest op een symposium over betekenis geven aan je werk en jezelf. Dat was echt heel gaaf! Maar ik ben ook een paar dagen vrij geweest en met de kinderen weggeweest, heb veel uitgeslapen, en ben naar de sauna geweest.

Hartelijke groet,
Danny

X
X