Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Zorgen voor jezelf, stel jezelf deze ene belangrijke vraag en ervaar meer selfcare.

“Zorg goed voor jezelf,” wordt er vaak gezegd en selfcare is haast een begrip geworden. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je goed voor jezelf als je zoveel ballen in de lucht moet houden en je to do lijst langer is dan je zou willen?

Wat heb je nu nodig? In Landen in je Lijf is dit een van de meest gestelde vragen. Een vraag die ik mijzelf ook iedere dag stel, soms zelfs meerdere keren per dag.

Door deze vraag aan jezelf te stellen sta je even een moment stil bij jezelf. Een moment om op adem te komen of letterlijk voor het eerste die dag even bewust adem te halen.

Haal een paar keer diep adem en vraag jezelf: wat heb ik nu nodig?

We denken vaak dat wat wij nodig hebben buiten ons bereik ligt. Het is abstract, niet haalbaar of een ‘ver van je bed show’. Hierdoor zijn we al moedeloos voordat we de vraag stellen en gaan we selfcare uit de weg. Je hebt immers geen tijd, geld of ruimte om te realiseren wat je nodig hebt.

Maar hier zit juist de ruimte voor verandering! Hier kun jij de eerst mogelijke kleine stap zetten voor een groots resultaat. Er is altijd een begin mogelijk, er is altijd een kleine stap wel haalbaar en er is altijd iets dat wél kan.

Wil jij een week op vakantie? Plan een dagje weg naar het strand en waan je in vakantiestemming of bestel eten uit je favoriete vakantieland.

Wil jij rust en ontspanning? Plan een middagje sauna, boek een massage of houdt een mini spa moment thuis.

Wil jij meer verbinding met je partner en een goede relatie? Plan een avondje uit samen en praat weer echt met elkaar.

Wil jij dat de helft van je to do lijst opgelost is? Ga naar je baas en geeft aan dat je te veel werk hebt of vraag je collega iets over te nemen.

Verleg je focus van het ideale eindresultaat naar het NU. Wat heb jij NU nodig? En wat is hierin de eerste stap.

Door te groot te denken en te veel bezig te zijn met het grote resultaat vergeten we dat wij op ieder moment en iedere dag in het NU een stap kunnen zetten.

Het is niet het eindresultaat dat ertoe doet maar de weg ernaartoe.

Wat heb jij nu nodig?