Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Blokkades zorgen ervoor dat je energie niet goed stroomt. Om dit te te kunnen veranderen, is het belangrijk om te weten waardoor dit komt. Hoe meer ruimte er is, hoe beter je je kunt bewegen. Dat geldt ook voor je energie. Energie heeft ruimte nodig om te kunnen stromen. Door blokkades wordt de ruimte kleiner, waardoor de energie aan- en afvoer minder goed of helemaal niet meer functioneert. Als je door veel piekeren of teveel werk bijvoorbeeld een vol hoofd hebt, blijft er weinig ruimte over voor de energie aan-en afvoer. Met als gevolg hoofdpijn, een brandend gevoel in je hoofd en nek, of een suizend hoofd. Of als je te lang in een verkeerde houding achter je laptop zit, verkrampen je spieren, waardoor -inderdaad- de energie er niet goed doorheen kan stromen. Met als gevolg schouder en rugklachten, maar ook hoofdpijn of een beklemmend gevoel op je borst. Herkenbaar? Lees dan hier een aantal tips, om de energie (weer) te laten stromen.

Doe wat je leuk vindt en waar je blij van wordt

Ik begin met de makkelijkste en meteen voor sommigen ook de moeilijkste: doe wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Doe de dingen waarvan jouw vuur aan gaat. Makkelijk toch? Gewoon doen. Maar, als je graag anderen wilt helpen of het lastig vindt om nee te zeggen, dan is dit nog best lastig. Alleen over dit onderwerp alleen al, zou ik al heel veel tips kunnen geven maar we houden het even bij een eerste stap om te proberen. Plan één moment in de week een afspraak met jezelf in en doe op dat moment alleen wat jij graag wilt doen. Dus niet wat anderen willen dat je doet, of waarvan je denkt dat anderen willen dat je doet (en verzin geen excuses om het niet te doen).

Geef je grenzen aan

Aan anderen, maar zeker ook aan jezelf. Op het moment dat iets niet goed voelt, als je een knoop in je maag krijgt, een versnelde hartslag of een brok in je keel, kunnen dit signalen zijn die aangeven dat je over je grenst gaat. Of dat je anderen over jouw grens laat gaan. Als je bijvoorbeeld bij je collega’s aangeeft dat je na vijf uur geen mails meer beantwoordt, weten anderen dit. Maar je verplicht jezelf eigenlijk ook om het dan echt niet te doen. Door duidelijk en eerlijk naar anderen te zijn, weten anderen waar ze aan toe zijn en begrens je meteen jezelf.

Deel je emoties en krop ze niet op

Als je je emoties niet deelt, dan slaan ze zich ergens op in je lichaam. Dit kan in je spieren zijn, maar ook in je darmen. Of je hart. Vind je het (nog) lastig om je gevoelens met anderen te delen? Schrijf ze dan op. Je sluist ze dan als het ware via je handen weg naar het papier. Het lucht op en geeft je dus ruimte.

Doe een chi zelf-massage

Word lid van onze besloten Facebook pagina: Landen in je Lijf Live, waar onder andere deze fijne oefening staat om je energie weer te laten stromen.

Kom naar een workshop Landen in je Lijf 😉

Tijdens de workshops zie ik veel deelnemers met blokkades waar ze zich soms niet eens bewust van waren. Het raakt me enorm als ik na maar een paar uur Landen in je Lijf, de spanning uit iemands lichaam weg zie vloeien en de energie begint te stromen. Dat gun ik iedereen! Kijk hier voor de workshops.

Blijf gezond en stay safe!

Liefs,
Danny