Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Je kent ze vast wel, die mensen die de hele dag fit en vrolijk zijn en die lijken te bruisen van energie. Die ‘s morgens uit hun bed springen en die alles doen wat ze graag willen doen, terwijl jij jezelf met dikke wallen je bed uitsleept en je afvraagt waarom je toch steeds zo moe en futloos bent. Je doet alleen nog maar de dingen die je moet doen (werken, koken, voor je kinderen zorgen) en je houdt geen tijd en energie over voor de dingen die je graag zou willen doen (dansen, lezen, of gewoon even alleen in bad). Wil jij meer energie? Lees dan deze tips om je energie weer te laten stromen.

Who would you be without the thought, that happiness depends on someone else.

Doe een bodyscan

Om je energie te kunnen laten stromen is het goed om te weten hoe je energie nu door je lichaam stroomt. Heb je blokkades in de vorm van pijnlijke spieren of organen? Heb je een vol hoofd of een opgejaagd gevoel? Maak minstens 1 keer per week even tijd vrij voor een bodyscan en je lichaam te voelen. Sluit je ogen en ga je hele lichaam langs. Begin bij je voeten en eindig bij je kruin. Als je voelt dat de energie niet vrij stroomt kun je oefeningen doen om je lichaam weer te openen, zoals bijvoorbeeld de chi zelfmassage uit de workshop.

Doe ademhalingsoefeningen

Ik heb dit al vaak benoemd, maar toch geef ik hem weer als tip. Doe ademhalingsoefeningen. Dit is goed voor je immuunsysteem en hiermee train je niet alleen je ademhalingsspieren waardoor je beter en langer kunt uitademen. Je kunt daardoor spanning loslaten en 40% van je energie vergroten. Je kunt ook naar je blokkades toe ‘ademen’ waardoor er meer ruimte komt, wat er weer voor zorgt dat de energie beter gaat stromen.

Lach

Lach! Maak je kaken los. Lachen is gezond. Het zorgt niet alleen voor een betere weerstand en een beter conditie, maar het stresshormoon cortisol neemt af, waardoor de bloedvaten zich weer kunnen verbreden. En dit zorgt er weer voor dat je meer energie zult hebben. Dus ga gekke bekken trekken, maak foute grappen, doe een raar dansje, doe iets waar je zo hard van moet lachen dat je buik er pijn van doet (dan train je ook meteen je buikspieren ;-)).

Beweeg

Of je nu gaat hardlopen, thuis yoga doet, voetbalt met de kinderen of gewoon een stuk gaat wandelen; zorg dat je elke dag minstens een half uur beweegt. Bewegen zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen, waardoor je meer energie zult hebben. Althans in ieder geval achteraf….

Doe een digitale detox challenge

Omdat het vele kijken op schermen veel energie kost, wil ik je uitdagen! Hou eens een dag bij, hoeveel tijd je op schermen kijkt; social media, Netflix, whats-app, televisie……en probeer deze tijd van één dag eens uit te spreiden over een hele week. Ontdek hoeveel ruimte je over houdt voor andere dingen en ervaar wat het verminderen van deze prikkels met je doet. Ik hoor graag of het je is gelukt en wat het met je heeft gedaan! #digitaledetoxchallenge

Volg een workshop Landen in je Lijf

Veel deelnemers ervaren tijdens een workshop Landen in je Lijf weer echt even een gevoel van rust en ontspanning. Door even uit je hoofd te gaan en in je lichaam te landen voel je waar de energie blokkeert. We gaan aan de slag met deze blokkades en aan de hand van  praktische tips en oefeningen zal de energie weer gaan stromen. Wil jij bruisen van energie en je weer goed voelen? Check hier een overzicht van alle workshops.

Blijf gezond en stay safe!

Liefs,
Danny