Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring

Vitaliteit gaat over levenskracht. Hoe vitaal je bent, voel je vaak aan je energieniveau, je motivatie en je veerkracht. Als je energieniveau laag is, herken je dit bijvoorbeeld doordat je je moe en futloos voelt. Als je het niet op kunt brengen om die cursus te gaan doen die je zou helpen te groeien in je baan, dan lukt het je niet om jezelf te motiveren. En als je begint te huilen als er een pak melk kapot op de vloer valt, of zelf begint te gillen als je kinderen te hard gillen, dan is er weinig veerkracht. Kan jij wel wat meer vitaliteit gebruiken? Lees dan deze tips:

Gezonde levensstijl

Het is een open deur maar ik geef het toch als tip: zorg voor een gezonde levensstijl! Slaap genoeg, eet gezond, eet weinig suiker, wees matig met alcohol, beweeg elke dag minstens een half uur, ga naar buiten en drink veel water. Vind je het lastig om dit elke dag te doen? Gun jezelf dan één cheat day in de week. Maar hou je hier dan wel aan ;-).

Doorbreek de cirkel

Als je weinig energie hebt, heb je de fut niet om te bewegen. Of om leuke dingen te doen. Of om die gezonde maaltijd te maken. Maar dit zijn nu juist de dingen waar je energie van krijgt. Doorbreek de cirkel en plan elke dag een moment om iets te doen waar je energie van krijgt. Begin met een paar minuten en bouw dat elke dag op. Je zult merken dat je steeds meer energie krijgt en dus ook steeds meer energie hebt om de dingen te doen die je energie geven.

Zoek de stilte in jezelf op

Als je overprikkeld bent of moe, trek jezelf dan even terug en zoek de stilte in jezelf op. Luister naar jezelf en kijk waar je behoefte aan hebt. Om je hierbij te helpen, geef ik je in deze nieuwsbrief een oefening hiervoor.

Schrijf je einddoel op

Schrijf op wat je zou doen of wat er zou veranderen als je vitaler bent. Bijvoorbeeld die ene cursus gaan doen. Of meer leuke dingen doen met je kinderen. Of elke dag oefeningen doen of wandelen.  Als je een lijst maakt van dingen, heb je meteen een doel om ermee aan de slag te gaan.

Zet door

Denk niet meteen na een week, “zie je wel ik voel me nog niet beter”, of “ik kan het niet”. Hou vol. En denk aan deze mooie spreuk: Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder.

Bonustip

Kom naar een workshop Landen in je Lijf ;-).Tijdens de workshops krijg je praktische tips en oefeningen voor meer vitaliteit en energie. Vind hier een overzicht van alle workshops.

Blijf gezond en stay safe!

Liefs,
Danny