Beoordeeld met een 9,2!

Hervind je eigen energie

+10 Jaar ervaring
Er is geen yin zonder yang en geen yang zonder yin. Er is geen zwart zonder wit, geen groot zonder klein, geen donker zonder licht, geen haat zonder liefde en andersom. Yin en yang als geheel is compleet, het houdt elkaar in balans.
Het is dan ook belangrijk dat je zorgt voor een goede balans in jouw dagelijks leven. Voor mij betekent dit: elke dag oefeningen doen, mediteren, ademhalingsoefeningen, chi oefeningen die we in Landen doen, voldoende rust en pauzes nemen overdag en afschakelen aan het einde van de dag. Elke dag die keuze maken naast wat je al doet (ieder dag weer opnieuw) en zorgen voor jezelf, zullen je meer balans geven.
Hoe zorg je ervoor dat je je energie niveau in balans houdt? Met deze tips zorg je dat je balans houdt in je leven:
  • Luister naar je lichaam. Je lichaam geeft vaak signalen af, waardoor je kunt herkennen dat je over je grenzen gaat. Zoals gespannen schouders (zijn ze nu je dit leest bijvoorbeeld volledig ontspannen?), of dat je snel geïrriteerd bent. Het kan ook subtieler zijn, dat je te hoog ademt of dat je een knoop in je maag hebt. Vaak geeft je lichaam al aan dat je te ver gaat. De kunst wordt om er ook naar te handelen en niet weg te wuiven wat je voelt. Dus zeg niet tegen jezelf, alleen nog deze mailtjes en dan stop ik. Of alleen nog even deze was wegwerken. Wees je lichaam dankbaar voor de signalen en stop ook echt.
  • Maak een energiedagboek voor jezelf en geef jezelf 30 dagen elke dag antwoord op de volgende 3 vragen: wat heb ik vandaag gedaan wat me energie kostte, wat heb ik  gedaan wat me energie opleverde, waar heb ik NU behoefte aan. Je zult versteld staan welke inzichten je hiervan krijgt.
  • Als je iets doet wat je energie kost, doe dan ook iets wat je energie oplevert. Dit klinkt heel simpel en eigenlijk is dat het ook. Door de inzichten in je energiedagboek word je je bewuster van je energie in- en uit stroom. Het kan soms in kleine dingen zitten wat je energie oplevert: even gek doen met je kinderen, je muziek keihard zetten en meezingen met nummers van vroeger. Maar ook wat je energie kost, kan in dingen zitten, waar je je niet altijd bewust van bent. Piekeren over dingen, waar je geen invloed op hebt bijvoorbeeld.
  • Doe deze fijne meditatie om te voelen hoe het met je gaat en wat jij vandaag wilt.
  • Waarom nog wachten? Start vandaag met wat je al wilt. Doe elke dag je oefeningen, zorg voor ruimte in de agenda, plan de dingen die je al lang wilt doen, koop die spullen die je allang op het lijstje hebt staan, ga sporten. Wil het niet alleen maar ga het nu ook echt doen!
  • Kom naar een weekend Landen in je lijf 😉